Vaccinul există special pentru a ne ajuta să prevenim îmbolnăvirea animalelor noastre, oferind imunitate pentru o serie de boli cunoscute și infecțioase care sunt extrem de periculoase și contagioase.
În fiecare an, animalele de toate vârstele se îmbolnăvesc și mor din cauza bolilor infecțioase ce ar fi putut fi prevenite prin vaccinare.
Vaccinarea animalului se realizează doar la intervale de timp regulate urmând schema de vaccinare recomandată de către medicul veterinar. Protecția vaccinului scade progresiv de aceea este necesară o revaccinare sau rapel.
Un vaccin îți poate proteja animalul de multe boli, care i-ar putea fi fatale sau al căror tratament este îndelungat, neplăcut pentru animăluț și foarte costisitor pentru proprietar.
Întrebări frecvente
Cât de des trebuie vaccinat un animal?
Pentru câini și pisici trebuie să li se efectueze schema clasică de vaccinare, începând cu vârsta între 5 și 6 săptămâni, în cazul în care animalul este perfect sănătos și deparazitat intern.
Schemele de vaccinare sunt stabilite de medicul veterinar, la cabinet și includ vaccinuri contra bolilor ce pun în pericol viață animalelor.
Efecte secundare ale vaccinurilor
– sensibilitate în locul în care s-a administrat vaccinul;
– febra ușoară;
– apatie.
Schemă vaccinare la câini
– 6 săptămâni – vaccin contra Parvovirozei canine;
– 8 săptămâni – vaccin contra Parvovirozei, Maladiei Carre (Jigodiei), Leptospirozei;
– 10 săptămâni – vaccin contra Coronavirozei;
– 12 săptămâni – vaccin contra Parvovirozei, Maladiei Carre, Hepatitei infecțioase, Leptospirozei, Parainfluentei, Rabiei.
Schemă vaccinare la pisici
– 8 săptămâni – vaccin contra Panleucopeniei contagioase feline, Caliciviroza, Rinotraheita virală feline;
– 11-12 săptămâni – vaccin contra Panleucopeniei contagioase feline, Caliciviroza, Rinotraheita virală feline;
– 12-24 săptămâni – vaccinare antirabică.